Programok, aktualitásokKATONAZENE AZ USA-BÓL
Az Egyesült Államok Hadseregének Európai Zenekarát (USAREUR) eredetileg 1940-ben hívták életre Dwayne Milburn alezredes parancsnoksága alatt. Társegyüttesével az USAREUR Katonai Kórusával jelenleg az Egyesült Államok hadseregének harmadik legnagyobb létszámú zenei együttese és egyúttal Amerika zenei nagykövete Európában.

Az USAREUR Együttes egy sokoldalú és nagyon népszerű zenekar. Zenei formációi között megtalálható a 65-hangszeren játszó koncertzenekar, menetzenekar és díszalakulat, jazz együttes, Dixieland banda, modern rézfúvós rockzenekar, és számos kamarazenekar. A zenekar tagjait meghallgatáson választják ki. Számos tag magasszintű zenei képzésben részesült, diplomát szerzett egyetemeken vagy zenei konzervatóriumban és fellépett vagy zenét tanított katonai szolgálata előtt.

Az USAREUR Katonai Kórusát Taylor Criswell főhadnagy irányítása alatt 1963-ban alapították, hogy pozitívan segítse a csapatszellemet zenei előadásaival és gyorsan sikeres lett az amerikai közösség és európai vendéglátói közötti kapcsolatok építésében. A kórus tagjai önkéntesek, akiket az Egyesült Államok hadseregének hivatásos Európában szolgáló katonáinak sorából választanak ki. Miután kiválasztásra kerülenk intenzív tréninget kapnak éneklésből, előadásból, táncból és színészmesterségből. Az együttes a hadseregen belül egyike a teljes munkaidős kórusoknak.

Az Egyesült Államok Zenekarának Zenekara és Kórusa rendszeresen több mint 200 koncertet ad évente Európában, a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Az USAREUR zenekar és kórus kétszer már megkapta az Egyesült Államok Hadseregének Kiemelkedő Egységét kitüntető díjat. A csapat a továbbiakban is az amerikai hadsereg legjavát szeretné képviselni.

TÁNCOS MAJÁLIS
A tavasz örömünnepén újra Táncos Majálissal nyitjuk a szabadtéri szezont. A természet megújulásának
szimbóluma a feldíszített májusfa, amely körül 14 órától tánckavalkád kezdődik. Színpadra lép
Debrecen majd mindegyik néptáncegyüttese, tánciskolája, mozgásművészeti csoportja, művészeti
iskolája, de bemutatkoznak az új tánc- és mozgásművészeti irányzatok képviselői is. A gála ingyenesen
tekinthető meg.

A Békás-tó mellett 10 órától szórakoztató térzene, kézműves játszóház és enni-innivaló finomságok
várják a közönséget.

Közkívánatra ismét megrendezzük a Hajdúsági Kézműves Sörök Mustráját: csapra verjük a megye
sörfőzdéinek (Hajdúsági Serfőzde, Hajdúböszörmény; Bocskai Freedom, Hajdúnánás; Mianyánk
Kézműves Sörfőzde, Debrecen és Debreczeni Sörfőzde, Debrecen) és egy meghívott vendég, a
törökszentmiklósi Ugar Sörfőzde söreit.

A belépés ingyenes.

LATIN-AMERIKAI TÁNCOK EURÓPA BAJNOKSÁGA


Latin- amerikai táncok Európa Bajnoksága és Főnix Kupa
2018. május 12-13- án Latin- amerikai táncok Európa Bajnokságot rendez a Valcer Táncstúdió és a Magyar TáncSport Szakszövetség Debrecenben a Főnix Csarnokban.
Kísérő versenyekként World Open Standard és Latin táncversenyeket láthatnak junior, ifjúsági és felnőtt kategóriákban. Itt rendezik a 21 év alattiak standard és latin Magyar Bajnokságát is.
A Európa Bajnokság a kontinens legnagyobb és legnézettebb táncversenye, melyen előre láthatólag 45 ország 90 párosa lesz jelen, a Főnix Kupára az európai országok mellett a tengerentúlról is érkeznek versenyzők. Összességében az eseményen, mintegy 60 ország 400 párosa vesz részt. A verseny rangját emeli a 30 tagú, különböző nemzetiségű versenyvezetői testület.

VIRSKY


VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

A Moiseyev Táncegyüttes legnagyobb ellenfele 80 éves fennállását ünnepli velünk együtt!

Lélegzetelállító, hihetetlen, a gravitációt meghazudtoló művészet. A Virskynél a varázslat maga a realitás!

Míg a Moiseyev Európában a Virsky az Egyesült Államokban hódít. Ez mindössze annak köszönhető, hogy a Virsky éves szintén csupán 2 hónapot tölt el Európában, de a 80. születésnapját ünneplő együttes 2018-ban végre kivételt tesz és Európában is turnézik, az már csak hab a tortán, hogy Magyarország a turné része lett. Az pedig, hogy most új táncokat is láthatunk a színpadon maga a kiváltság.

A New York Times egészen egyszerűen az alábbi kritikával illette az együttest:

Lélegzetelállító, hihetetlen a gravitációt meghazudtoló művészet!

A 80 éves VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét.

A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY – Ukrán Állami Népi Együttes már több mint 60 országban vendégszerepelt: felléptek az Egyesült Államokban, Vietnamban, Koreában, Kínában, Kubában, Ausztriában, Nagy-Britanniában, Belgiumban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Görögországban, Brazíliában, Argentínában, Venezuelában, Portugáliában, Svájcban, Dániában, Andorrában, Japánban. Amerikában és Kanadában több millió tengerentúli néző tapsolt percegik a nagyszerű koreográfia láttán.

A 84 főből álló világhírű társulat, a VIRSKY Ukrán Állami Népi Együttes 2018. május 4 és május 30 között lesz látható Magyarország nagyvárosaiban. A lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkció mottója: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

Az előadás időtartama 2 x 50 perc.

Jegyek:
6 900 Ft
7 900 Ft
8 900 Ft
9 900 Ft

Online jegyvásárlás: www.jegy.hu

Helyszín: Kölcsey Központ

HALÁSZ JUDIT GYERMEKNAPI KONCERTJE
Halász Judit közel harminc éve énekli magyar költők verseit, a hazai könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – generációk cseperedtek fel zenéjét hallgatva.

A koncerten több mint 20 lemez zenei anyagából hallható válogatás, mely csokorba fogja egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb dalait.

A művésznő legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését, és dalok formájában, észrevétlenül, szórakoztatva tanítani.

A gyerekek – Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vígszínház tagja, – a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari- és Érdemes Művész-díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth díjjal jutalmazta eddigi munkáját.

BUDAPEST BÁR KONCERT


Helyszín: Lovarda

ROSÉ TORONY - II. ROSÉ HABZÓBOR FESZTIVÁL


Helyszín: Nagyerdei Víztorony

SZABÓ BALÁZS BANDÁJA - LEMEZBEMUTATÓ KONCERT


Helyszín: Nagyerdei Víztorony

BYEALEX KONCERT


Helyszín: Nagyerdei Víztorony

VÁRATLAN VENDÉG - KRIMI


A Madách Színház előadása.
Főbb szereplők: Balla Eszter, Gubik Ági, Bencze Ilona, Nagy Sándor, Pusztaszeri Kornél, Szerednyey Béla.
Rendező: Szente Vajk
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

CARMEN - TÁNCJÁTÉK


A Pécsi Balett előadása.
Rendező-koreográfus: Vincze Balázs.
Helyszn: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET! - KOMÉDIA


A Játékszín - TG Producton elődása.
Szereplők: Ábel Anita, Baronits Gábor, Bata Éva, Grisnik Petra, Kerekes József, Szabó Győző.
Tendező: Kapitány Iván.
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad.

L'ART POUR NYÁR


A L'art pour l'art Társulat hangsúlyozottan nem karácsonyi műsora egy részben.
A műsort írták és előadják: Dolák-Saly Róbert, Laár András, Pethő Zsolt és Szászi Móni.
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

CAMPUS FESZTIVÁL


Jegyárak 2018. március 30-ig:

Bérlet 15.990 Ft
Napijegy 6.490 Ft
VIP napijegy: 12.000 Ft
VIP bérlet: 35.000 Ft

www.campusfesztival.hu
www.jegy.hu

PREMIERAJÁNDÉK


A Thália Színház bohózata két részben.
Főbb szereplők: Bán Bálint, Csányi Sándor, Mózes András, Schell Judit, Tóth Eszter, Vida Péter.
Rendező: Csányi Sándor.
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad.