Programok, aktualitásokŐsi arany- és ezüstkincsek Romániából - kiállítás a Déri Múzeumban


Kiállítás a Románia területén a 19-20. században előkerült, az őskortól a korai középkorig származó arany- és ezüstkincsekből. Ilyen nagyságrendű kiállítás utaztatása mindkét állam, Magyarország és Románia múzeumi történetében is példátlan.
A "megatárlaton" látható tárgyak (1065 db) zömét szigorúan őrzött és védett trezorokban tárolták, eddig soha nem kerültek a nagyközönség elé.
A kiállításban szereplő tárgyak, leletegyüttesek Magyarország, a Kárpát-medence, sőt Európa ős- és kora középkori történetének olyan kiemelkedő emlékei és forrásai, melyek jelentős része eddig nem hagyta el Románia területét.
Helyszín: Déri Múzeum

DEBRECENI ZAMAT PÁLINKA ÉS PÁROSKOLBÁSZ FESZTIVÁL


Helyszín: Nagyerdei Stadion - Hall
Debrecen és a régió legkedveltebb gasztronómiai és kulturális fesztiválja izgalmas, kibővített helyszínen várja a páratlan ízek és a minőségi zene kedvelőit. Az ország és a régió legjobb streetfood szolgáltatói is főszerepet kapnak.
Fellép (többek között): Kelet Brass Band, Kowalsky meg a Vega, Mystery Gang, Geszti Péter, Debreceni Dixieland Jazz Band.

GÁJER BÁLINT LEMEZBEMUTATÓ NAGYKONCERTJE


A legújabb "Swing'n Pop" albumának lemezbemutató koncertjét - óriási sikerrel - Budapesten tartotta meg Gájer Bálint. Idén ősszel 8 tagú zenekarával vidéki koncertsorozatot tart, melynek első állomása Debrecen.
Helyszín: Kölcsey Központ
Jegyvásárlás: Jegy.hu

BAGDY EMŐKE: REFORMÁTUS IDENTITÁS ÉS ÉLETGYAKORLAT - ELŐADÁS


A belépés ingyenes.
Helyszín: Református Nagytemplom

HOBO: BOB DYLAN-EST


Helyszín: MODEM
Premier előtt láthatja a debreceni közönség Földes László Hobo új, Lassú vonat című Bob Dylan-estjét. Hobo Bob Dylan dalaiból tizenöt dalszöveget fordított le az új zenés estjére.
Földes László gondolatai a Lassú vonat című koncert bemutatója elé:
"Dylan nélkül a rockzene nem tudta volna átlépni a hagyományos popzene korlátait, nem véletlen, hogy dalait sok ezren dolgozták fel.
Számomra most, ennyi idő után jött el az ideje, hogy a néger bluesok, a Rolling Stones, Jim Morrison, Tom Waits és Vlagyimir Viszockij magyarul énekelt számai mellé rakjam Dylan 15 általam lefordított dalát."

HEGEDŰS A HÁZTETŐN


Rendező: Alföldi Róbert
Tevje szerepében: Stohl András
Helyszín: Főnix Csarnok
Jegyek: Tex.hu

ŐSZI MIHÁLY-NAPI ORSZÁGOS KIRAKODÓVÁSÁR


A legkülönfélébb kézműves és iparművészeti portékák sorából, valamint a legújabb trendet követő holmik közül válogathatunk kedvünkre. A Mihály-napi vásár Magyarország legnagyobb országos kirakodó vására, melyen közel 1200 kereskedő kínálja termékeit, árucikkeit az érdeklődők számára. Az értéket képviselő kézműves termékek mellett visszatér a régi idők vásárainak hangulata is. Nem maradhat el a jóféle gasztronómia: sajtok, rétesek, kemencés kenyérlángos, jóféle házikolbász és kiváló munőségű hazai borok és pálinkák teszik még kellemesebbé a piac hangulatát. Gondoskodnak a gyermekek szórakoztatásáról is.
Helyszín: Böszörményi út és környéke

PÁSZTORBÁL A HORTOBÁGYI CSÁRDÁBAN


A régi pásztorbálok hangulatát idézve bárki belekóstolhat egy békebeli hortobágyi mulatság forgatagába. Az egész estés program során a jó hangulatról igazi hortobágyi pásztorok, a Bürkös Zenekar és a Debreceni Hajdú Táncegyüttes táncosai gondoskodnak, akik a Kárpát-medencében élő magyar és más népcsoportok pásztortáncaival ismertetik meg a résztvevőket, majd a vállalkozó kedvűeknek a táncházban meg is tanítják azokat. A csárdai helyszín biztosíték az igazi hortobágyi ízekre is. Sok más mellett asztalra kerülnek a pásztorok kedvelt ételei, a salmbuc és a marhapörkölt is.
További információ: 52/589-122.

HAPPY BIRTHDAY! - EMLÉKMŰSOR JOHN LENNON 75. SZÜLETÉSNAPJÁRA


Közreműködik: Hangfogó Band, Jerry James (USA), Sasvári Sándor, Varga Miklós, Koroknai Árpád, Broadcasting Singers, Enyedi Sándor, Kárpáti Eszter, ifj. Mohos Péter, Olasz Szabó Soma, Szabó Dániel, Szilágyi Zsófi, Tóth Kálmán, Wesser Patrik.
Helyszín: Vasutas Művelődési Központ
Jegyrendelés: hangfogozenekar@gmail.com

DARUFESZTIVÁL


A "Darufesztivál" a természet őszi ünnepe a Hortobágyon. Felejthetetlen élményben lesz része minden természetbarátnak, aki ebben az időszakban ellátogat a Hortobágyi Nemzeti Parkba és megfigyeli a több ezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő mozgalmát, a daruhúzást.

Zorán Unplugged


Az "Unplugged" kifejezés azt jelzi, hogy a dalok jobbára akusztikus hangszerelésben szólalnak meg. Olyan nagynevű vendégek is zenélnek - Orosz Zoltán, Lantos Zoltán - akik éppen ezt a hangzást erősítik, de jó néhány szerzeményben vonósnégyes színesíti majd a zenei élményt. A többi meg legyen meglepetés...
Helyszín: Kölcsey Központ.

Mamma Mia!


A világon előszőr - másképp!
Helyszín: Főnix Csarnok

Nagy utazás - Dés László koncert


Dés László a koncerten számos zenei meglepetésre készül, kivételes tehetségű muzsikusok közreműködésével.
Az új dalok mellett természetesen hallgathatja majd a közönség a "Nagy utazás"-t, a "Vigyázz rám"-ot, a "Legyen úgy"-ot, de a "Férfi és nő" és az "Átutazó" produkcióból is elhangzanak dalok.
Helyszín: Kölcsey Központ.

ÁKOS 50 JUBILEUMI KONCERT


2018. áprilisában Ákos betölti az 50. életévét, ezzel egy időben ünnepelheti pályafutásának 30. évfordulóját. A jubileumi koncertsorozat második állomása - dupla koncerttel - Debrecenben lesz.
Helyszín: Kölcsey Központ
Jegyek vásárolhatók a Ticket Express országos hálózatában, illetve a www.eventim.hu és www.akos.hu weboldalakon.