News and Current IssuesMajka és a 100 Tagú Cigányzenekar


Az ózdi fenegyerek, és a Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 Tagú Cigányzenekar közös koncertje.

Helyszín: Kölcsey Központ

Jegyvásárlás: fonixinfo.hu/jegyinfo

Aranyakkord-koncert


Az Aranyakkord formációt Kiss Tibor (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) hozta létre egy 2018-as ködös januári napon teljesen öntudatlanul. Egymás mellett ültek gitárral a kezükben és rájöttek, hogy megalakultak. Az Aranyakkord egy kísérleti műhely, dalkeltető, játék a zenével és a szöveggel. Sajátságos pszichedelikus-akusztikus hangulat, rock’n’roll rezervátum, szellemidézés, hangzásvilágát éppúgy jellemzi az utcai poros romantika, mint az éteri csilingelések.

A két jóbarát és kolléga tulajdonképpen már 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez, egyéb projektekhez, Vasti több Quimby-lemez felett bábáskodott producerként is, de csak mostanra értek össze teljesen a szálak a próbaterem kanapéján. Állandó vendégként csatlakozott a duóhoz Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót.

Koncertjeik is ezt a szobazene hangulatot idézik meg, ahol a közönség közelebb kerülhet a dalok gyökeréhez.

Saját számaik mellett improvizációk képében helyet kap a pillanat, életművük egyéb dalai és kedvenceik feldolgozása is. Az Aranyakkord eddigi fennállása alatt több hazai koncert mellett többször járt már Európában és a tengerentúlon is.

Helyszín: Kölcsey Központ

Jegyvásárlás: kolcseykozpont.jegy.hu

Élet Katedrális - újrakezdés önmagammal
Minden ember szeretne boldog, kiegyensúlyozott és egészséges életet élni. Az élet azonban sok kihívást és nehézséget tartogat mindannyiunk számára ezen az úton. Lehetséges ennek ellenére, hogy mégis minőségi és örömteli hétköznapjaim legyenek? Elérhető a boldogság? … Az Élet Katedrális olyan előadásokat szervez, melyek megmutatják a valódi válaszokat.

Újrakezdés – Önmagammal…

Mi vár ránk „újrakezdőként” egy válás, egy szakítás vagy egy rossz döntés után? Hogyan lépjünk tovább? Hogyan gyógyítsuk meg a sebeinket? Hogyan bocsássunk meg magunknak és másoknak? Őszinte beszélgetés Stohl Andrással, és egy rendkívüli előadás a témában Orvos-Tóth Noémivel!

Helyszín: Kölcsey Központ

Jegyvásárlás: kolcseykozpont.jegy.hu

Bő szekund - Bősze Ádám zenei stand up estje


“… a klasszikus koncertlátogatóknak végre van hol fellélegezni. Igen, ne is tagadjuk, hogy Bősze Ádám most a komolyzenei színtér szelepe, egy olyan esemény főszereplője, ahol végre lehet hahotázni, vihorászni, matatni, cukorkát bontogatni, köhögni, köhögés közben röhögni, röhögés közben köhögni, és így tovább, mert nem fog ránk szólni senki. És végre ki lehet nevetni az operák bugyuta cselekményét, az operaszereplők hülye nevét, azt, hogy ebben a kisestélyis-frakkos „cudar világban” is van komédia és félreértés…” (Revizor – Csabai Máté)

A #szeretnekahallgatók sikere után útjára indult Bősze Ádám standupjának következő évada, beszédes címével utalva a második előadásra, egy zenei szakkifejezésre, és magára az előadóra is.

A tartalom teljesen új, a formátum viszont semmit nem változik: bő egyórás, fanyar, igazi „bőszés” humorú, elsősorban a klasszikus zene világából, valamint saját történeteiből válogatott, kulturált, de közérthető, nem kizárólag a „keményvonalas” zenehallgatók által élvezhető stand up estet kap a közönség.

Helyszín: Kölcsey Központ
Jegyvásárlás: kolcseykozpont.jegy.hu

Kétségek és bizonyosságok - Komiszár János kiállítása
„A fel- felbukkanó alakok, portrék, figurák inkább csak jelzik a megformálódás lehetőségét és nem akarnak mindenáron kibomlani, teljes valójukban megmutatkozni, mint ahogy a tőmondatok tömörsége olykor többet mond el, mint a mindenáron való elmondás locsogása.” Szepessy Béla grafikusművész

„Komiszár János a színek varázslatában él. Festészeti témája maga az életöröm, a dübörgő vitalitás, a színek ragyogása, melyet lobbanékony ecsetvonásokkal, hozzáértéssel és nagy művészi örömmel tesz a kép felületeire. Művészi érzékenysége megértette, hogy maga a szín közvetítő ereje és melegsége híd lehet a művész lelke és a közönség felvevő képessége között. Ez az emberszerető magatartás jelen van minden képén. Miként a temperamentumon keresztül áradó életerő, úgy tobzódnak a színei a képein a nagy lendülettel feltett zöldes okkereken, kékeken keresztül, mely erő a lelki kényszer mélységéből jön, ahol a színek és formák válaszolnak egymásnak, ahol új formák születnek és halnak meg, mintha maga az alkotás lendületes folyamata a szemünk előtt játszódna le.” Jakobovits Miklós Munkácsy-díjas festőművész

A kiállítás ingyenesen látogatható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében, naponta 9.30-tól 18 óráig esti rendezvények idején 19 óráig.

Royal Opera House - Don Pasquale
Donizetti klasszikusának új produkciójában a világhírű walesi basszbariton, Bryn Terfel alakítja a főszerepet.

Cselekmény
Don Pasquale, a jómódú agglegény nem lelkesedik, hogy unokaöccse, Ernesto az elszegényedett özvegyasszonyt, Norinát készül feleségül venni. Dühében elhatározza, hogy ő maga is megnősül, kizárva ezzel Ernestót az örökségéből. Ernesto és Norina kétségbe esik, de barátjuk, Malatesta doktor felajánlja segítségét, és együtt kitalálják, hogyan leckéztethetik meg a bogaras öregurat. Norinát saját húgának álcázva potenciális menyasszonyként mutatja be Don Pasqualénak, akit annyira lenyűgöz a fiatal nő engedékeny természete, hogy azonnal feleségül akarja venni.
A házasságot hamis közjegyző előtt meg is kötik, ám a fiatalasszony viselkedése hirtelen megváltozik: rendkívül elviselhetetlenné válik, óriási kínokat okozva „férjének”. Amikor Don Pasquale megtalálja „felesége” szeretőjéhez írott levelét, elhatározza, hogy számon kéri az asszonyt, és véget vet szenvedéseinek. Az összeesküvők készen állnak a trükk leleplezésére – de vajon meg fog majd nekik Don Pasquale bocsátani?

Háttér
Bryn Terfel, a Royal Opera House egyik kedvenc énekese két generáción át vezeti a szereplőgárdát Donizetti családi tragikomédiájának legújabb feldolgozásában. A fülbemászó dallamok és az előadók virtuozitása a garancia, hogy Damiano Michieletto üdítő produkciója rendkívüli élményt nyújt a nézőknek, miközben rádöbbenhetünk, mennyire maiak a szereplők, és mennyire megható és aktuális maga a cselekmény is. A középkorú férfi és a tűzrőlpattant ál-feleség szellemes és csavarokkal teli története a mai napig meg tudja lepni a közönséget.

Zene: Gaetano Donizetti
Rendező: Damiano Michieletto
Karmester: Evelino Pidò
Szereplők:
Don Pasquale – Bryn Terfel
Norina – Olga Peretyjatko
Ernesto – Ioan Hotea
Malatesta – Mariusz Kwiecień

Élő közvetítés: 2019. október 24. csütörtök, 20:30
Az előadás hossza: 2 óra 30 perc, egy szünettel
Az előadás nyelve: olasz, angol felirattal

Helyszín: Apollo mozi

Asszonyfészek - Gajdán Zsuzsa kiállítása
„Absztrakciója, gesztusai nem a legközvetlenebb élményhez, a látványhoz kapcsolódnak, sokkal inkább az anyag lényegére figyel, kompozíciós elemeinek mozgatója inkább ez a faktúrájában is erőteljes rendező elv, mert Gajdán Zsuzsa belső tájaiból merít, intellektualitásából épít.” (Antall István, a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője)

Gajdán Zsuzsa festőművész Hajdúböszörményben született, 1954-ben. 1976-ban a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát földrajz-rajz szakon, a végzést követően a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumban rajztanárként tanított. 1996-ban elvégezte az Iparművészeti Főiskola környezetkultúra szakát, majd 2010-ben vizuális kommunikáció szakon mesterképzőt végzett. A főiskola után textilezéssel foglalkozott, ma akril-, olaj- és kollázsképeket készít, nyaranta hazai és külföldi művésztelepeken alkot.
Díjak, elismerések: 1999-ben a Hajdú-Bihar megyei Őszi Tárlaton Nívó-díjat kapott, a következő évtől, 2000-től tagja a Magyar Alkotó Művészek Országos Egyesületének (MAOE). 2006-ban a „Víz, levegő” című kiállításon (Keszthely) a MAOE nívódíját kapta. 2007-ben és 2010-ben a Hajdú-Bihar megyei Őszi Tárlat Fődíját, 2009-ben pedig „A hajdúk letelepítésének 400 évfordulója” országos kiállítás Fődíját kapta. 2011-ben elnyerte a Hajdúsági Nemzetközi Művésztelep Nívódíját. 2013-ban Velke Ludince (Nagyölved, Szlovákia) Polgármesteri díját nyerte el. A Debreceni Tavaszi Tárlatokon 2012-ben a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat díját kapta, 2015-ben a Tavaszi Tárlat Fődíját (Emberi Erőforrások Minisztériumának díja) vehette át, 2017-ben és 2019-ben a Tavaszi Tárlat egy-egy nívódíját kapta.

Vitéz Ferenc: ASSZONYFÉSZEK
Gajdán Zsuzsa festményéhez

Pillangó szárnyú az alkonyat,
hártyái mögött az arcodat
látom, ahogy álmodni készül.

Szárnya vége megperzselődött,
mert óvatlan parazsat őrzött,
ahogy bokorra szállt az égről.

Bokor tövében megölelte
egymást a farkas és a gerle,
s kígyó szisszent mohás kő alatt.

Olyan vagy: vajúdásos fészek,
gyönyör és fájdalom, tenyérnek
gyémánttövis bársonyka bőrön –

s mint pille szárnyában alkonyat.

A kiállítás a Kölcsey Központ (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) nyitvatartási idejében, naponta 9:30-tól 18 óráig látható.

Családi okok miatt - kiállítás


Tárlatunk három részből épül fel: az elsőben olyan képzőművészek készítenek új műveket, akik munkásságuk során már foglalkoztak a család témájával. Miután a kortárs irodalomban is hangsúlyosan jelen van a téma, így fontos, hogy az irodalom is megjelenik a kiállításon. Nem csupán az egyenes szövegeket mutatjuk be, hanem különböző művészeti ágakban tevékenykedő művészek fogják feldolgozni az általuk kiválasztott verset egy másik médiumban. Az utolsó szakaszban a Pettendi Szabó Péter által tartott féléves workshop eredményeit fogjuk bemutatni, amelynek résztvevői debreceni, illetve környékbeli személyek, akik érdeklődnek a családi fotók iránt.

Kurátor: Don Tamás

Kiállítók:
Áfra János
Balogh Viktória
Esterházy Marcell
Kemény Lili
Kocsi Olga
Kolos Ádám
Maria Lima Victor
Nagy Csilla
Nemes Csaba
Németh Ilona
Oravecz Imre
Puklus Péter
Schuller Judit Flóra
Sallai László és Szabó Benedek
Szász Lilla
Turi Tímea
Závada Péter

A workshopot vezette:
Pettendi-Szabó Péter

Résztvevők:
Boros Dorina
Éliás Tamás
dr. Fegyveres Mária
Gellén József
Hofgárt Károly
Horog Máté
dr. Keszeg Anna
Kun Ágnes Laura

Szakértők:
K. Horváth Zsolt, Ragó Anett

A családon belüli erőszak blokkot tervezte:
Balla Csönge

Szakmai partner: DMJV Család-és Gyermekjóléti Központja

Helyszín: MODEM

Száz titok kavarog - Ady Endre 100
Zenés irodalmi est Ady Endre halálának 100. évfordulóján.

„Úgy érzem s bátran vallom, hogy az európai magyar lelkének a szószólója vagyok.” (Ady Endre – Budapesti Napló, 1906)

A műsor a népzene, a klasszikus zene és a magyar jazz-ízű muzsika sajátos egymásba fonódásával segít elmélyedni Ady Endre költészetében, hogy az útkereső, vívódó, gyarló ember gondolatait, igazságait felidézve élményt és hitet adjon. Az előadók arra a meggyőződésre építenek, hogy sokan vannak a kultúra értékeit szerető, őrző, és továbbadó emberek, akik nyilvánvalóan európaiak: egyszerre keletiek és nyugatiak – ezzel együtt magyarok.

Csakúgy, mint saját korában Ady Endre, aki új személyiség-felfogást, nemzeti önismeretet, s ezek talaján egy merőben új, modern és merész költői nyelvet hozott a XX. század eleji magyar szellembe, miközben mély gyökerekkel kapcsolódott hazája történelmébe, kultúrájába. Kora válságát, a hagyományos európai világkép és értékrend összeomlását nem csak önmaga, de a közösség, a nemzet identitásvesztéseként élte meg. Nem kisebb célt tűzött maga elé, mint a még megmaradt értékek átmentését, újrafogalmazását, az „új időknek új dalaival” való ötvözését.

Előadók:

Auksz Éva, Őze Áron – vers
Balogh Kálmán – cimbalom
Bognár András – nagybőgő
Csík János – hegedű, ének
Dresch Mihály – szaxofon, fuhun
Gellén Péter – néptánc
Vizeli Máté – hegedű
Budapesti Kamarazenei Műhely

Helyszín: Kölcsey Központ

Jegyvásárlás: kolcseykozpont.jegy.hu

Orlai Produkciós Iroda: Férjek és feleségek - vígjáték
Woody Allen ikonikus filmklasszikusának nagy sikerű színpadi verziója a Junior Prima-díjas Ötvös András, Radnay Csilla és Nagy Dániel Viktor főszereplésével a budapesti Belvárosi Színházból!

Az egyik szakít és új szerelem után néz. A másik ettől sokkot kap, és hirtelen észreveszi, hogy talán új szerelem után kellene nézni… Akkor is együtt, vagy mostantól külön? Mi a jobb, mi az őszintébb, mi az üdvözítőbb? A nagy mulattató, Woody Allen komédiájában két pár kénytelen szembenézni házasságának állapotával. Melyik döntés jelenti a jó megoldást? Egyáltalán létezik mindenki számára jó megoldás?

Röhejes helyzetekbe tudjuk hozni magunkat, annyi biztos…

„Az előadás gyorsan pörög, vicces… A mély emberismeretről tanúskodó poénok olyan gyorsan követik egymást, hogy véget sem ért a felszabadult nevetés, már landol is az újabb.” – Soós Tamás, Revizor Online

Szerző: Woody Allen

Szereplők: Ötvös András, Radnay Csilla, Járó Zsuzsa, Pataki Ferenc, Nagy Dániel Viktor, Ullmann Mónika, Gombó Viola Lotti, Ficzere Béla, Hunyadi Máté

Színpadra alkalmazta: Zöldi Gergely
Díszlet-jelmez: Ondraschek Péter
A rendező munkatársa: Skrabán Judit
Plakát: Csáfordi László

Rendező: Szabó Máté

Producer: Orlai Tibor

Az Orlai Produkciós Iroda előadása

Az egyrészes előadás hossza: 100 perc

Helyszín: Kölcsey Központ

Jegyvásárlás: kolcseykozpont.jegy.hu

Síp és lant - Tisztelet Arisztotelésznek - Berecz András és barátai estje
Berecz András 2019 tavaszán debütált új műsora az ógörög írott műveltségből és az újgörög népművészetből merítve a mese, a muzsika és a tánc nyelvén beszél isteni harmóniáról és emberi ösztönökről, miközben kiderül az is, hogy napjaink értékvesztett világában miért érdemes az európai kultúra bölcsőjéhez visszanyúlni.
Barlanglakó nimfák ezeréves meséi és az attikai barlangokban bujdosó Davelis betyárról szóló népdal így sodródnak egymás mellé. Összefüggés-féle jön létre a pátrai kávéházban összegyűlt bírák és az Olümposzon sereglő istenek között, a megbüntetett Antiopé és a börtönre ítélt Eleni közt… Közben a muzsika természetét boncolgatjuk – a filozófia hangnemét megkerülve, de Arisztotelész után – ezúttal nem csak mesével, dallal, hanem muzsikával, és gyönyörű görög férfitáncokkal is. A dalok nagy része a XX. század eleji gyűjtésekből való, többek közt 1905-ös isztambuli fonográffelvételről, egy írástudatlan vurlai kikötőmunkástól (ma Törökország), New York-i kivándorlóktól 1917-ből…

Berecz András – ének, mese
Borbély Mihály – klarinét
P. Szabó Dániel – cimbalom
Smuk Tamás – dobok
Appelshoffer János – tánc
Ifj. Zsuráfszky Zoltán – tánc

Helyszín: Kölcsey Központ

Jegyvásárlás: kolcseykozpont.jegy.hu

Manna Produkció: A Grönholm-módszer - színmű
A FERGETEGES KATALÁN ÁLLÁSINTERJÚ-KRIMI KIHAGYHATATLAN SZÍNPADI VÁLTOZATA A BUDAPESTI CENTRÁL SZÍNHÁZBÓL!

„A darab minden lehetséges szinten játék: a szereplők egymással játszanak, és a néző is annak a játéknak a része, amelyben ki kell találni a szereplők valódi kilétét, azt, hogy mi az igazság és mi a hazugság, ha egyáltalán különbséget lehet tenni.” – Jordi Galceran

Négy pályázó – három férfi és egy nő – felvételi beszélgetésre érkezik egy multinacionális vállalathoz, ahol kereskedelmi igazgatót keresnek. A korábbi szűrőkön már átjutottak – ez lesz az utolsó megmérettetés. A jelentkezőknek azonban a hagyományos interjú helyett meglehetősen szokatlan feladatokat kell megoldaniuk, melyek egyre bizarrabb és feszültebb helyzeteket teremtenek… Vajon mi mindenről hajlandóak lemondani, hogy megszerezzék az állást? Milyen erőfeszítéseket tesznek, meddig képesek elmenni ebben a harcban? Vannak-e tabuk, morális határok? S vajon mindenki az-e, akinek mutatja magát?

A kortárs katalán szerző, Jordi Galceran több művét is bemutatták már Magyarországon, de az állásinterjú-helyzetet feldolgozó A Grönholm-módszer – mely valós kiválasztási eljárásokon alapul, és melyből A módszer címmel 2008-ban nagy sikerű filmváltozat is készült – kétségtelenül a legnépszerűbb. A darabot a 2003-as barcelonai bemutatót követően nem csak hazánkban, de a világ számos országában is sikerrel játsszák.

„A történet remekül lavírozik a dráma és a komédia között… Vannak darabok, amiket egyszerűen látni kell, és A Grönholm-módszer is ilyen. A kérdések és a kételyek, amiket felvet, mindannyiunkat érintenek. Álláskeresőknek a megnézése pedig kötelező.” – Corn & Soda

Szerző: Jordi Galceran

Szereplők:
Ferran: Simon Kornél
Merce: Botos Éva
Enric: Ficzere Béla
Carlos: Vass György

Dramaturg: Duró Gábor
Zenei munkatárs: Wittek Béla
Díszlet: Huszár Andrea
Jelmez: Kovács Andrea
Produkciós vezető: Gáspár Anna

Rendező: Baksa Imre

Helyszín: Kölcsey Központ

Jegyvásárlás: kolcseykozpont.jegy.hu

A Manna Produkció előadása

Az előadást 15 éven felüli nézőink számára ajánljuk.

Az egyrészes előadás hossza: 100 perc

Kölcsey Szimfonik - Margaret Island koncert
Szimfonikus hangszerelésben csendülnek fel a Margaret Island slágerei és legfrissebb szerzeményei a 2019-es országjáró Csend turnén. A hét fős zenekart a Heuréka Pop Orchestra kíséri az este folyamán.

Közreműködők:
Lábas Viki – ének
Füstös Bálint – gitár
Törőcsik Kristóf – basszusgitár
Verók Tamás – gitár
Koltay Kurszán – zongora
Gerendás Dániel – dob
Sárkány Bertalan – ütőhangszerek

Helyszín: Kölcsey Központ

Jegyvásárlás: kolcseykozpont.jegy.hu

Panel - lét, közösség, esztétika - a lakótelepek hatvan éve - kiállítás


A tárlat Debrecen és a régió elsősorban paneles technológiával épült lakótelepeit kutatja, interdiszciplináris módszerekkel, a tudomány, építészet és a művészet eszközeivel, Debrecen lakosságának aktív megszólításával. Legfőbb kérdésünk, hogy az egykori keleti blokk városképi arculatát mai napig jelentősen meghatározó bérházak (Magyarországon közel 788 ezer lakás található panelépületben, ezekben él a lakosság ötöde.) milyen hatással vannak társadalmunkra, közösségünkre s az egyénre, sőt érzékszerveinkre, gondolkodásmódunkra – milyen a panel színe, szaga, tapintása? Létezik-e lakótelepi/panel identitás, létezik-e olyan fogalom: PANELSÉG?

Kiállító művészek:
Paweł Althamer, Bajkó Dániel, Andrej Balco, Beöthy Balázs, Cs. Uhrin Tibor, Csaba Imre, Csáki László, Elena Chernyshova, Csizik Balázs, Csontó Lajos, Tomáš Džadoň, Esterházy Marcell, Ferenczy Zsolt, Andreas Fogarasi, Gábor Imre, Cyprien Gaillard, Gellér B. István, Susanne Hopf & Natalja Meier, Franz Höfner & Harry Sachs, Imreh Sándor, Kádár Emese, Keserue Zsolt, Július Koller, Korniss Péter, Kroó Anita, Lantos Ferenc, Marián Laššák, Miskolczi Emese, Bartosz Mucha, Réthey-Prikkel Tamás & Schmidt András, Józef Robakowski, Dagmar Schmidt, Szabó Kristóf, Szilágyi Lenke, Szlava Sztyepanov, Török Judit, Vass Lilla, Julita Wójcik, Liam Young

Kurátor: Süli-Zakar Szabolcs

Helyszín: MODEM

Killer Quenn - Quenn Show from London
A Queen dalai közül nehéz lenne akár csak egyet is kiemelni, hiszen mindegyik egy külön ikon. A Killer Queen azonban maga is egy külön csillag, így nem meglepő, hogy az egyik legjobb Queen imitátor showt színpadra állító csapat is a Killer Queen nevet adta magának. Az amerikai és angol közönség kedvence Londonból érkezik 2019-ben Magyarországra, hogy egy igazi Queen élménnyel varázsolja el a magyar közönséget.

A Killer Queen show-ban olyan legendás dalok csendülnek fel, amiket mindenki ismer és szeret, s közben egy igazi Queen-koncert hangulatát varázsolják a színpadra.

A Killer Queen együttes 1993 júniusában alakult. Legelőször publikusan a Londoni Egyetemen léptek fel, akárcsak az igazi Queen 21 évvel előttük. 1995-re a Killer Queen népszerűsége akkorára nőtt, hogy a fellépésüket a Londoni Strand Színházban a BBC is közvetítette. Az együttes mind Angliában, mind külföldön is egyre híresebb lett. 1999-ben, egy európai és orosz turné után hazatértek a Leicester téri díjátadóra, ahol átvették a legjobb emlékzenekarért járó díjat. A zenei listák élére törtek, amikor 2001-ben előadták a Queen “The Real Life”-ját Fatboy Slim közreműködésével.

A Killer Queen második évtizede is sikeresen telt. 2005-ben az Ahoy Arénában játszottak, ahol az újra megalakult Queen is fellépett pár hónappal később.
A következő évben az együttes csatlakozott a Bjorn Again-hez és a Bootleg Beatles-höz, hogy együtt lépjenek fel az Edinburgh-i Waverley Stadionban. Ez volt a fellépés, ami ahhoz vezetett, hogy ők legyenek kiválasztva, hogy képviseljék a Queen-t a Sir Bob Gelfod által szervezett LiveAid koncerten, ami egy adománygyűjtő esemény volt a hajléktalanoknak.
2009 is sikeresen zajlott, visszatértek a Rotterdam-i Ahoy Stadionba, hogy előadják a “Queen Spectacular” show-t. Ebben az évben átvették a Svédországi Vasteras csarnokban az “Év legjobb koncertje” díjat. 2013-ban felléptek a Brighton Centerben, pont mint az eredeti Queen is régebben, hogy megünnepeljék megalakulásuk huszadik évfordulóját.

2016-ban az Egyesült Államokban turnéztak, többek között a lélegzetelállító Reck Rocks Arénában, ami az ország egyik leghíresebb előadóhelye. A Beatles, Springsteen, U2 mind felléptek itt előttük és az együttes hatalmas elismerésnek tekintette, hogy az aréna visszatérő vendégeivé váltak.

www.killerqueenonline.com

Helyszín: Kölcsey Központ

Információ a jegyvásárlásról: http://fonixinfo.hu/jegyinfo/