Programok, aktualitásokVászonra örökítve a sík világ - kiállítás


1928-ban a nagybányaiak és a vásárhelyiek (Tornyai, Koszta) nyomdokaiban három magyar szellemű művész – Boromisza Tibor, Káplár Miklós és Maghy Zoltán – megalapította az első hortobágyi plein air csoportosulást Hortobágyi Kolónia néven. Mindhárman az alföldi festészet megkerülhetetlen alakjai.

A 70-es években folytatódott a pusztában való festés Égerházi Imre festőművész vezetése alatt Hortobágyi Alkotótábor néven. Bár Maghy Zoltán személyében ott volt a folytonosság, 1981-ben a tábor ismét megújult Hortobágyi Nemzetközi Művésztelep néven. Ekkor Sipos Zsófia, Madarász Gyula és Tar Zoltán is csatlakoztak. Az alkotótelepet rövid ideig Burai István vezette, majd 2012-től H. Csongrády Márta irányításával újra indult – immár Hortobágyi Káplár Miklós Nemzetközi Művésztelep néven.

Így nőtte ki magát közel egy évszázad alatt a Hortobágyi Kolónia. A mindenkori alkotóközösség a
három alapító művész utódjának, szellemiségük folytatójának tekinti magát.

A kiállítás kapcsolódik a Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál, valamint a Hortobágyi Lovasnapok programjaihoz.

A kiállítás ingyenesen látogatható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében, hétfő kivételével naponta 10-18 óráig, esti rendezvények esetén 19 óráig.

Helyszín: Kölcsey Központ

CAMPUS FESZTIVÁL


Jegyárak 2018. március 30-ig:

Bérlet 15.990 Ft
Napijegy 6.490 Ft
VIP napijegy: 12.000 Ft
VIP bérlet: 35.000 Ft

www.campusfesztival.hu
www.jegy.hu

PREMIERAJÁNDÉK


A Thália Színház bohózata két részben.
Főbb szereplők: Bán Bálint, Csányi Sándor, Mózes András, Schell Judit, Tóth Eszter, Vida Péter.
Rendező: Csányi Sándor.
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad.

A chicagói hercegnő - jazzoperett


Egy igazi operett-különlegesség Kálmán Imre tollából, a Budapesti Operettszínház POSZT-díjas, több mint száz fős megaprodukciójában, a Jászai-díjas Dolhai Attila, Kalocsai Zsuzsa és Szulák Andrea főszereplésével!

A halhatatlan komponista 1928-ban Bécsben, majd Budapesten bemutatott operettje méltatlanul elfeledett darabja Kálmán Imre gazdag életművének, jóllehet aktualitása aligha vitatható.

A történet szerint Mary, az elkényeztetett amerikai milliomoslány fogadást köt barátnőjével, az ugyancsak dúsgazdag Edith Rockefellerrel, hogy melyikük tud európai útjuk során valami olyan különlegességet vásárolni, ami pénzért talán nem is kapható. A tét egymillió dollár. Az utazás során Mary megismerkedik Borisszal, egy képzeletbeli kelet-európai kis ország, Sylvária attraktív trónörökösével, és viharos találkozásukkal kezdetét veszi a világrendszerek küzdelme. A gazdag amerikai lány megvásárolja és átrendezi a reménytelen adósságokkal küszködő Sylvária uralkodói palotáját, de titokban Borisz szerelmére pályázik, a férfi pedig önbecsülését és kulturális hagyományait igyekszik megőrizni a mindent elsöprő tengerentúli befolyással szemben.

Charleston vagy csárdás, pénz vagy monarchia, amerikai életstílus vagy európai tradíciók: ezek a darab alapkérdései, amelyek természetesen a mű zenei anyagában is megjelennek.

A színpadon egy jazz- és egy népi zenekar segítségével az amerikai jazz számok mellett klasszikus operett-melódiák éppúgy felcsendülnek, mint cigány- és népzenei ihletettségű dalok.

„Elképesztően látványos és szórakoztató előadás.” – Papageno.hu

„Valódi zenésszínház-történeti pillanatnak lehetünk szem- és még inkább fültanúi: az a párbaj, amelyet a jazz és a népi zene képviselője vív egymással a színpadon, a kontraszttal együtt is meghökkentő harmóniában szólal meg… Az előadás… ékesen bizonyítja, hogy az operett él.” – Dicsuk Dániel, 7ora7.hu

Szereplők: Fischl Mónika, Dolhai Attila, Kalocsai Zsuzsa, Kerényi Miklós Máté, Dancs Annamari / Szendy Szilvi, Szulák Andrea, Zábrádi Annamária, Bársony Bálint, Ökrös Tibor, Sipos Imre, Dézsy Szabó Gábor, Csere László, Langer Soma, Miklós Attila, Fehér Attila, Vanya Róbert, Péter Richárd, Balogh Bodor Attila, Fábián Gábor, Vásári Mónika

Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Közreműködik a Színház Énekkara, Zenekara, Balettkara, valamint a MÁV Pesti Broadway Stúdió növendékei

Zeneszerző: Kálmán Imre
Dramaturg: Béres Attila, Lőrinczy Attila
Alfred Grünwald és Julius Brammer eredeti librettójának, valamint Kulinyi Ernő dalszövegfordításainak felhasználásával írta: Lőrinczy Attila

Díszlettervező: Horesnyi Balázs
Jelmeztervező: Velich Rita
Világítástervező: Dreiszker József
Zenei vezető – karmester: Bolba Tamás
Karmester: Makláry László
Karigazgató: Drucker Péter
Koreográfus-asszisztensek: Kiss István Róbert, Szabó Erika
Rendezőasszisztens: Magyar György
Játékmester: Rogács László
Sztepptánc koreográfus: Hajdu Anita
Néptánc koreográfus: Lénárt Gábor
Koreográfus: Bodor Johanna

Rendező: Béres Attila

CSODA KORBAN ÉLÜNK


A Thália Színház bohózata két részben.
Főbb szereplők: Nagy Viktor, Pindroch Csaba, Schell Judit, Szabó Erika, Szervét Tibor, Vida Péter.
Rendező: Kelemen Péter.
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad.

Virágok ker(e)tben - Istók Bernadett édenkertje - kiállítás


Helyszín: Kölcsey Központ

Debreceni Bor- és Jazznapok
Az ország egyik legrangosabb borfesztiválján majd minden borvidék képviselteti magát: 60-70 családi borászat nedűit ízlelhetjük, de lehet gyümölcsborokat, pálinkákat és pezsgőket is kóstolni. Az italok mellé a hagyományos magyar konyha ételeit, minőségi házi sajtokat kínálunk. Debrecen egykori szőlőskertje, az Érmellék is újra bemutatkozik. A három jazzszínpadon több mint 40 jazzformáció – közel 200 hazai és külföldi zenész – gondoskodik a hangulatról.Napijegyek:

Felnőtt:
augusztus 2. (csütörtök): 1.000 Ft
augusztus 3. (péntek): 1.500 Ft
augusztus 4. (szombat): 1.500 Ft
augusztus 5. (vasárnap): 1.000 Ft

14-18 év között:
augusztus 2. (csütörtök): 500 Ft
augusztus 3. (péntek): 1.000 Ft
augusztus 4. (szombat): 1.000 Ft
augusztus 5. (vasárnap): 500 Ft
14-18 év közöttiek a napijegyhez nem kapnak borkóstoló poharat.

14 év alattiaknak a rendezvény látogatása ingyenes.

Bérlet: 3.500 Ft (mind a négy napra érvényes)
***Váltsa meg bérletét elővételben kedvezményesen július 25-ig 2 500 Ft-ért!***

A belépőjegy vásárlásakor/átvételekor a látogatók minden nap más színű karszalagot kapnak, mely ki- és bejárásra jogosít a rendezvény adott napján, bérlet esetén mind a négy nap alatt.

Jegyek: www.jegy.hu

Frida - musical


A Budapesti Operettszínház Frida Kahlo élete és festői életműve előtt tisztelgő sikermusicalje Gryllus Dorka, Szabó P. Szilveszter, Molnár Áron és Papadimitriu Athina főszereplésével!

Egy művész, akinek képei bejárták az egész világot.
Egy szenvedélyes nő, aki tragikus élete ellenére beteljesítette sorsát.
Egy rendíthetetlen ember, aki soha nem adta fel, és megküzdött az életért.
„Merj élni, meghalni bárki tud!” – Frida Kahlo

E látványos összművészeti produkcióban a Budapesti Operettszínház és a Duda Éva Társulat a színház, az élőzene, a kortárs tánc és a videóművészet hatásos elegyével idézi meg Frida Kahlo különös sorsát és világát. Szertelenség és kicsapongás, lesújtó tragédiák, egy életre szóló szerelem és persze a meghökkentő festmények magával ragadó története ez. A kora XX. századi Mexikóváros, Detroit, New York és Párizs forgatagában járunk, ahol a technika, a művészet és a világnézet is forradalmi.

„Szívszorítóan drámai, profi csapatmunka… A harsány fieszta hangulattól, az expresszív, filmszerűen kimerevített jeleneteken át a lélekbe mászó kortárs koreográfiákon keresztül a látványos showtáncig mindennek helye és értelme van az előadásban.” – Maul Ágnes, revizoronline.com

„A Fridában az a legjobb, hogy létrejött, és talán további hasonló kísérletek inspirátora lesz.” – Kutszegi Csaba, kutszelistilus.hu

Szereplők: Gryllus Dorka, Szabó P. Szilveszter, Molnár Áron, Papadimitriu Athina, Kálid Artúr / Dézsy Szabó Gábor

Közreműködnek:
A Duda Éva Társulat táncművészei: Egyed Bea, Gaál Júlia, Hargitai Mariann, Jessica Simet, Csuzi Márton, Darabont Áron, Újvári Milán, Keresztes Patrik.

A PesoForte zenekar: Éder Ferenc, Szarvas Dávid, ͏Subicz Gábor, ͏Udvarhelyi Gábor.

Zeneszerző: Dinyés Dániel
Dalszövegek, szövegkönyv: Hegyi György
Dramaturg: Oláh-Horváth Sára
Zenei vezető: Dinyés Dániel
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Díszlet: Mindák Gergő
Videó designer: Karcis Gábor
Fénytervező: Payer Ferenc
Konzultáns: Veress Anna
Koreográfus-asszisztens: Csuzi Márton
A rendező munkatársa: Bernáth Bernadett
Produkciós vezető: Czveiber Barbara

Rendező-koreográfus: Duda Éva

Az előadást 12 éven felüli nézőinknek ajánljuk!

Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Gyöngyhajú lány legendája - musical


A Kossuth-díjas Omega együttes több mint húsz örökzöld slágere a Harangozó- és Imre Zoltán-díjas Román Sándor koreográfiájával és rendezésében kel új, zenés színházi életre!


A musical egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balatonpart, a tó ősi mitikus legendáit.

A színpadon 26 ExperiDance táncművész, a mikrofonoknál 4 kiváló musicalszínész és 21 szenzációs Omega-sláger! Egy történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes!

Dalok:
Start • Hűtlen Barátok • Holló • Fekete Pillangó • Nem Tudom A Neved • Kötéltánc • Ha Én Szél Lehetnék • Gyöngyhajú Lány • Petróleumlámpa • Őrültek Órája • Nyári Éjek Asszonya • Hazug Lány • Napot Hoztam Csillagot • Régi Csibészek • Boldog Angyalok • Ezüst Eső • Trombitás Frédi • Addig Élj • Meghívás

Szereplők: Békefi Viktória, Szabó Máté, Fésűs Nelly, Tóth Sándor és az ExperiDance tánckara
Zenészek: Antoni Arnold / Jung Norbert (gitár), Fehérvári Attila Péter / Szappanos György (basszusgitár), Lengyel Zoltán / Szabó Károly (billentyű), Tóth Tamás / Tóth Zsolt (dob)

Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó
Díszlettervező: Mira János
Hangmérnök: Kupcsik Bertalan
Szövegkönyv: Pozsgai Zsolt
Animáció: Mira Zénó
Koordinátor: Fülöp Zoltán
Fény: Szimeiszter Balázs
Zenei rendező, hangszerelő: Gömöry Zsolt
Producer: Vona Tibor
Koreográfus: Román Sándor

Rendező: Pozsgai Zsolt – Román Sándor

Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

FRANCIA RÚDUGRÁS


A Manna Produkció - Orlai Produkciós Iroda előadása, szextett két részben, 18 éven felülieknek!
Szereplők: Felhőfi Kiss László, Herczeg Adrienn, Kovács Patrícia, Pál András, Szabó Vera, Urbán Tibor.
Rendező: Mohácsi István.
Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Debreceni Virágkarnevál


Részletes információ: www.debreceniviragkarneval.hu

Deák Bill 70
Deák Bill Blues Band-koncert, vendég: Tátrai Tibor

„Ő a legfeketébb hangú fehér énekes, akit valaha hallottam.” – Chuck Berry

Az 1968 óta aktív Deák Bill Gyula igazi jelenség a zenei piacon. A kőbányai sztárt a magyar blueskirálynak de Bill Kapitánynak vagy csak Billnek is nevezik.

Az idén hetvenedik születésnapját ünneplő Deák Bill Gyula megkérdőjelezhetetlen tehetsége nemcsak itthon tette ismertté és népszerűvé, hanem nemzetközi szinten is igen magasan jegyzik, igazi ikon az ikonok között.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon ezúttal Tátrai Tibor gitárművész lesz a vendége.

Deák Bill Gyula – ének
Nagy Dénes – szólógitár
Takács József – basszusgitár
Horváth Zsolt – billentyű

Kiállítások a Karneváli Hét idején
július 31. – szeptember 2. Virágok ker(e)tben
Istók Bernadett édenkertje
Kölcsey Központ Bényi Árpád-terem

augusztus 14-26. Mátyás király rózsát nyitó ostornyele
gyerekrajz pályázat és -kiállítás

augusztus 14-26. A Hortobágy madarai
Tóth Csaba fotográfus képei

augusztus 15-26. Nagyvárad testvérvárosaiban élő fotóművészek kiállítása

augusztus 16-20. Szomjazóművészek
Kaktuszok és pozsgások kiállítása és vására

A kiállítások helyszíne a Kölcsey Központ körfolyosója.
A kiállítás ingyenesen látogatható a Kölcsey Központ nyitvatartási idejében.

Borsodi homályos - Aranyosi Péter önálló estje
Aranyosi Péter országszerte nagy sikerrel futó Négybetűs szavak című önálló estjén felbuzdulva, új önálló esttel jelentkezett.

A négybetűsben gyerekkoráról, szüleiről, iskoláiról, munkahelyeiről mesélt, és a kezdő humorista nehézségeivel foglalkozott. Az új est – ahogy a címe is sugallja – inkább a „Provinciákról” érkezett „Borsodiember” története, ahol inkább a barátok és cimborák sztorijai fognak dominálni. Homályosan, hiszen az alkohol és társai átfolyják a történeteket!

Visszatérnek a színpadra a régi jó „Miskolci arcok” Ferkóék, Sityuék és természetesen Béla, akinek a kedvenc söre a rekeszes!

Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad

Budapest Bár-koncert
A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni. A zenekar már 10 éve játssza sajátos és merész feldolgozásait, válogat a csodálatos dalkincsből, amit a magyar zeneirodalom ránk hagyott. Sőt, ők is hozzátesznek ehhez az örökséghez: legújabb lemezeiken egyre több saját szám is szerepel. A koncerteken immár 10 album anyagából válogat a rendkívül sokszínű zenekar. A Nagyerdei Szabadtéri Színpadon a Farkas Róbert vezette nagyszerű Budapest Bár zenekar Behumi Dórival, Frenkkel, Keleti Andrással, Kollár-Klemencz Lászlóval és Szűcs Krisztiánnal érkezik.

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.

Örömzene nyitott füleknek!

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek: Behumi Dóri, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László és Szűcs Krisztián

Helyszín: Nagyerdei Szabadtéri Színpad