Terms of Contract and Complaints1. A Szolgáltató adatai:


Cím: Hortus Naturae Hőforrás Kft. 4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 21.
Levélcím: u.a.
Szolgáltatás helyszíne: Hunguest Hotel Hőforrás***, 4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 21.
Telefon: (06-52) 362-144
Fax: (06-52) 557-080
E-mail: hoforras@hnhotels.hu
Internet: http://www.hotelhoforras.hu
http://www.hotelhoforras.hunguesthotels.com

2. A Szolgáltatás igénybevételének módja és feltételei:

a) a szolgáltatás megrendelése:

A megrendelést minden esetben írásban (telefax, telex, e-mail, stb.) kell megküldeni a szállodának.
A megrendelésnek tartalmaznia kell a Vendég nevét, címét, az érkezés és távozás pontos időpontját, a szobatípust, valamint a szolgáltatások (étkezés, program, közlekedés) pontos megnevezését.
A megrendeléskor félreérthetetlen módon közölni kell a szállodával, hogy a Vendég milyen kategóriájú és típusú szobát szeretne megrendelni.
Az étkezések megrendelése történhet a szállásmegrendeléssel egy időben, de legkésőbb a teljesítés előtt 24 órával.
A szállodai szobák csak félpanzióval együtt rendelhetők meg minden esetben.
A szálloda minden megrendelést írásban igazol vissza (telefax, e-mail).

b ) az ajánlatok érvényessége:
A Hortus Naturae Hőforrás Kft. ajánlatai - a napi szobaárak kivételével - csak korlátozott mennyiségű szobakapacitással állnak a Vendégek rendelkezésére.

c) a szolgáltatás lemondása:
A Vendég kötelezettséget vállal arra, hogy az általa megrendelt szolgáltatások esetleges lemondásáról, módosításáról vagy bármilyen egyéb változásról a szolgáltatás kezdetét megelőzően, írásban tájékoztatja az érintett szállodát.
Egyéni megrendelések esetén kötbérmentes lemondásra – amennyiben a vendéggel megkötött egyedi megállapodás másként nem rendelkezik - az érkezést megelőzően három nappal van lehetőség. Amennyiben a Vendég nem érkezik meg, illetve rendelését nem mondja le a megfelelő határidőig, a kötbér mértéke a napi szobaárral azonos.
Csoportos megrendelés esetén egyedi üzletkötéskor kerül sor a lemondási feltételek rögzítésére.

d) a szállodába történő érkezés-távozás:
A szállodai szobát az érkezés napján 14:00 órától lehet elfoglalni, és a hazautazás napján 10:00 óráig kell elhagyni.

3. Fizetési feltételek:

A megrendelt szolgáltatások ellenértéke fizethető átutalással, illetve a helyszínen készpénzzel, hitelkártyával, valamint üdülési csekkel. Átutalás esetén - amennyiben a szállodával, illetve a helyfoglalási irodával kötött szerződés másként nem rendelkezik - a megrendelt szolgáltatások ellenértékét a Vendég köteles az érkezés előtt az illetékes szálloda bankszámláján jóváírni.

4. Áraink:
A HUNGUEST Hotels ZRt. által kiadott árak minden esetben tartalmazzák a nyomtatás időpontjában érvényes, törvényben meghatározott ÁFA-t, nem tartalmazzák azonban az idegenforgalmi adót, amelyet a szolgáltatás helyszínén kell megfizetni, kivéve azokat az árajánlatokat, amelyek esetében a HUNGUEST Hotels ZRt. külön jelöli: „a feltüntetett árak az idegenforgalmi adót is tartalmazzák”. Az árak nem tartalmazzák továbbá az oda- és visszautazás, valamint az idegenvezetés díját sem.

Az árak - a 7/2001. (III.29.) GM rendelet 7. §-a alapján - a szolgáltatás nyújtásának helyén, jogszabálynak megfelelő módon kerülnek feltüntetésre. A Vendég a szolgáltatás díjáról a szálloda recepcióján is megfelelő tájékoztatást kaphat a szolgáltatásnyújtás megkezdése előtt.

A Hortus Naturae Hőforrás Kft. az árváltozás jogát fenntartja.
Az aktuálisan érvényesítésre kerülő árakat a szálloda a megrendelés visszaigazolásában közli. A szálloda árainak aktuális alakulásáról tájékoztató a Hortus Naturae Hőforrás Kft. honlapjain (www.hotelhoforras,hunguesthotels.com , www.hnhotels.hu ) található.


A szállodai szolgáltatások időszakonként kerülnek számlázásra. Egy időszaknak az igénybevett szállodai szolgáltatás kezdő és befejező időpontja közötti időtartam minősül. A vonatkozó, hatályos jogszabályok alapján az ÁFA-törvény szerinti teljesítési időpont a Vendég távozásának napja.

5. Egyedi szolgáltatások:

a) gyermekkedvezmények:
A kedvezmények kizárólag a szülőkkel együtt utazó gyermekekre érvényesek, diákcsoportokra nem vonatkoznak.

b) félpanziós ellátás:
Az érkezés napi vacsorától az elutazás napi reggeliig szól. A köztes napokon a Vendég szabadon választhat az ebéd és a vacsora között. Egy éjszakai szállás foglalása esetén amennyiben a Vendég éttermünk nyitvatartási ideje után érkezik meg szállodánkba - melyről előzetesen tájékoztatja szállodánkat - a félpanzióval egyenértékű hidegcsomagot biztosítunk. Csoportos foglalás esetén az étkezések időpontját a megrendelésben és a visszaigazolásban rögzíteni kell.

c) programok:
A programajánlatokról, azok aktuális árairól a szálloda a szállás lefoglalásakor, illetve a Vendég ott tartózkodása alatt ad felvilágosítást. A Hortus Naturae Hőforrás Kft.. egyes programjai csak meghatározott minimum létszám esetén indulnak.
A programokról szóló tájékoztató a szálloda recepcióján található.

d) gyógyászati szolgáltatások:
A Hortus Naturae Hőforrás Kft. szállodájában igénybe vett gyógyászati szolgáltatások esetében a hatályos jogszabályoknak megfelelő térítési díj fizetendő.

e) parkolás
A szálloda zárt, őrzés nélküli parkolóval rendelkezik. Parkolóhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre. A parkolóban a KRESZ szabályai az irányadóak.

6. Reklamáció:

A szállodai szolgáltatás ideje alatt felmerülő esetleges panaszok esetén a Vendég az elutazás időpontjáig a szálloda recepcióján, írásban élhet kifogással.
A szálloda a panaszokat három napon belül köteles kivizsgálni, illetve azokra érdemben reagálni.

7. Kártérítés:

A szálloda az általa okozott károkért a vonatkozó jogszabályok szerint felel.
Amennyiben a vendég a helyszínen elmulaszt panaszt tenni, a későbbiekben kártérítésre nem jogosult.


A Vendég kijelenti, hogy az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat megismerte, azokat tudomásul vette.